• Ön a(z) 7402894. látogatónk.
 

Az ORMOS Intézet Ortopédiai Szakrendelése a végtagok csontjainak és ízületeinek, valamint a gerinc csigolyáinak és a környező lágyrészeknek a veleszületett- és szerzett elváltozásait vizsgálja és gyógyítja.

Leggyakoribb panaszok, betegségek, melyekkel hozzánk fordulnak pácienseink:

Porckopás, mozgásbeszűkülés, sarokfájdalom, vállfájdalom, lúdtalp, bütyök, kalapácsujj, egyéb láb- és boka deformitások, ganglion (ízületi tömlő), ínhüvelygyulladás, sportsérülések.

Az ortopédiai szakorvosi vizsgálatról:

A mozgásszervi kórelőzmény felvétele tartalmazza a páciens korábbi mozgásszervi betegségeit, műtéteit, baleseteit (törés, rándulás, ficam), és életvitelével kapcsolatos információkat (sport, munkakörülmények).

A fizikális vizsgálat során szakorvosaink vizsgálják a járást, tartást; a mellkast és a gerincet alakilag és működésbelileg; az alsó- és felső végtagi érzőkört, a mozgásokat; az ízületeket alakilag, működésbelileg, mozgásterjedelmileg, valamint deformitásilag; az alsó végtagok tengely- és lábdeformitásait.

Intézetünkben lehetőség van az esetenként szükséges kiegészítő vizsgálatok elvégzésére is:

  • laboratóriumi vizsgálatok (ízületi folyadék kristályvizsgálata, immunszerológiai-, hormon-, mikrobiológiai vizsgálatok),
  • képalkotó vizsgálatok (hagyományos röntgen-, ízületi ultrahang vizsgálat; csontsűrűség-mérés (csípő, derék).

A gyermekortopédiai vizsgálatról:

A gyermekortopédiai vizsgálat során az életkornak megfelelően fejlettséget, a testfelépítést, gerincferdülést, ízületi tengelyállást, lábdeformitást (lúdtalp) határozzuk meg.
 

Terápiás lehetőségek:

  • gyógyszer-, gyógyászati segédeszköz felírása
  • injekciók beadása
  • fizioterápiás kezelések: elektroterápia, ultrahang-, lökéshullám-, magnetoterápia
  • manuálterápia, akupunktúra.

Szakrendelésünk feladatának tekinti az idült betegségben szenvedők fájdalmának csillapítását, életminőségének javítását.