• Ön a(z) 7947941. látogatónk.

A modern manuális medicina alapját az ősi csontkovács mesterség, az osteopatia és kiropraktika képezi. A tartó- és mozgatórendszer működészavarainak élettanával, diagnosztikájával, és terápiájával foglalkozik. A manuális medicinát az ízületek csökkent mozgékonysága esetén használjuk, ha az ízület mozgathatósága egy vagy több irányban beszűkül, az ízülethez tartozó izomzat merev, a szövetek és a belső szervek fájdalmasak, működési zavar áll fenn.

A manuális terápia következtében az „ízületi játék” helyreáll, és az ízület mozgásai teljesen vagy a szerkezeti elváltozás arányában javulnak. Továbbá elérhető a fájdalom megszüntetése, az idegi impulzusok normalizálása. Az összes mozgásszervi problémát az arra leghatásosabb műfogás alkalmazásával lehet kezelni. A kezelési terv elkészítését, a kezelések gyakoriságát a betegség minősége és lefolyása határozza meg, mindig személyre szabott.

Nagyon fontos szerepe van a manuálterápiának a mozgásszervi megbetegedések megelőzésében, valamint a rossz testtartás, gerincferdülés, szakmai ártalmak, trauma miatt kialakult kóros állapotok megszüntetésében is. A manuálterápia az utóbbi időben a mozgásszervi betegségek kezelésében méltó helyet foglal el.