• Ön a(z) 8109358. látogatónk.

Az ultra-termográfia története
 

2005 nyarán Jasumori Ogata professzor publikált először a világon az ultra-termográfiai vizsgálatról. Ugyanennek az évnek a második felében már számos tokiói kórházban elindult a tesztelése ennek a diagnosztikai eljárásnak. Napjainkra már jelentős számú Japán klinikán alkalmazzák úgynevezett „első lépcsős” diagnosztikai vizsgálatként. Az Amerikai Egyesült Államokban sokkal hamarabb kezdték alkalmazni ezt a sikeres módszert, mint Európában. Ennek talán az a magyarázata, hogy az ultra-termográfiát végző berendezés egyik legfontosabb „alkatrészét” az úgynevezett hiperérzékenységű „Infrakamerát” az Amerikai Űrkutatási Hivatal fejlesztette ki. Először csak katonai célokat szolgált, majd amikor polgári célokra is hozzáférhetővé vált, akkor azonnal alkalmazni kezdték számos amerikai klinikán. Így született meg az ultra-termográfiai vizsgálat.
A korábbi gyakorlattól eltérve ma már az ORMOS Intézet is alkalmazza az ultra-termográfiai vizsgálatot. A módszer átütő sikerét az hozta meg, amit Ogata professzor is felismert, hogy a testről készített “hőtérkép” szinte minden rejtett gyulladást és annak pontos helyét megtalálja szervezetünkben. Még akkor is, ha az a fájdalomküszöb alatt zajlik, és így a betegnek nincs is tudomása róla. Az ultra-termográfiai vizsgálat által készített képalkotó diagnosztikai eredmény megbízható alapja lehet (szükség esetén) egy később elvégzett ultrahangos kontroll vizsgálatnak.
Az ultra-termográfiai vizsgálat korra, nemre való tekintet nélkül bárkinél elvégezhető korlátlan számban. Elsősorban azok számára javasolt, akik tisztában szeretnének lenni az esetleg bennük kialakult rejtett betegségekkel, mert „jövőt” tervezni csak minden adat alapos ismeretével lehet! Közismert tény, hogy szinte minden bennünk kialakuló betegség gyógyítható, ha időben történik a felismerés!
 

Miért fontos az ultra-termográfiai vizsgálat?
 

A vizsgálat számos információval szolgál az egész szervezet állapotáról – korai stádiumban derülhet fény bizonyos kóros folyamatokra – a vizsgálatnak nincs káros vagy fájdalmat okozó hatása – akár hetente is elvégezhető, hogy látható legyen a gyógyulás folyamata – ezzel elkerülhető a szervezet alul- vagy túlgyógyszerezése. Intézetünk orvosainak egybehangzó véleménye szerint a termográf által felismert kezdeti stádiumban lévő betegségeket (szükség esetén) kiemelkedő eredménnyel tudjuk kezelni. Javasoljuk a hozzánk fordulóknak, hogy az esetleg feltárt betegségekkel kapcsolatos kezelési lehetőségeket a vizsgálatot végző orvossal beszéljék meg.
Az ultra- termográfiás vizsgálatnak szerves részét képezi egy belgyógyászati vizsgálat is, annak pontosítása érdekében, hogy a felvételeken észlelt (esetleges) elváltozások milyen további intézkedéseket igényelnek.
 

Figyelem!
Az ultra- termográfiás vizsgálat nem váltja ki az orvoslásban hagyományos diagnosztikai vizsgálatokat, azonban mint funkcionális vizsgálat új területet nyit a kóros folyamatok felismerésében, a kezelések hatékonyságának ellenőrzésében.