Legnagyobb kincsünk a gyermek, így mindig aggódunk betegsége esetén.
Különösen igaz ez, ha a gyógyulás nem következik be a szokásos időtartam alatt. Ilyenkor megmozgatunk minden követ, hogy minél hamarabb megszüntessük, de legalábbis csökkentsük gyermekünk rossz közérzetét, fájdalmát.
A helyes út természetesen a gyermekorvosunkon keresztül vezet, aki minden elérhető vizsgálatra elküldi kis betegét.
Ha azonban már számtalan vizsgálaton voltunk, de még nem született megnyugtató diagnózis, és így nincs lehetőség célravezető terápia megkezdésére, akkor érdemes a csecsemő- és gyermekgyógyászat területén nagyon nagy gyakorlattal rendelkező szaktekintélyt felkeresni a leletekkel.
Az ORMOS Intézetben a Csecsemő- és gyermekgyógyászati professzori konzíliumot tartja:

Prof. Dr. Szabó László
       a Heim Pál Gyermekkórház oktatási igazgatója, osztályvezető főorvosa.

Professzor Úr a leletek áttanulmányozása után értékeli a felállított diagnózisokat, eddigi kezeléseket, és Másodvéleményében javaslatot tesz további vizsgálatokra, esetleg terápia-változtatásra.   
Előfordul az is, hogy azért kérik a szülők a professzori segítséget, mert bizonytalanok a javasolt terápiák közötti döntésben (pl. műtét vagy hagyományos kezelés választása). Az egymástól eltérő szakorvosi javaslatok is lehetnek szakmailag helyesek, de a szülő a legjobb döntést szeretné meghozni, és ahhoz egy professzori konzílium tudja hozzásegíteni.
Akkor is tanácsos professzori konzíliumon részt venni, ha gyermekünk tartós betegségével kapcsolatban szeretnénk az életminőségét javító lehetőségekről tájékozódni.    

Nem kell tehát attól félni, hogy másik rendelőkben, kórházakban is jártak már a gyermekkel, a másodvélemény kérésének lehetősége éppen ezen esetekben segít a szülőknek; bátran kezdeményezzék!