Szakértők szerint a nem megfelelő étrend és életmód tehető felelőssé a krónikus megbetegedések 70-80% -áért. A helyes táplálkozás alapjaiban határozza meg egészségünket, és azt, hogy hogyan érezzük magunkat a bőrünkben.

Dietetikai szakrendelésünkön az első találkozáskor felmérjük a jelen tápláltsági állapotát, különböző antropometriai méréseket végzünk, majd egy részletes anamnézis során képet alkotunk a táplálkozási szokásokról, és az életmóddal összefüggő rizikófaktorokról. Ezután teljesen személyre szabottan teszünk ajánlást az esetleges változtatásokra. 

A tanácsadás, és a betartott tanácsok nemcsak ahhoz segítenek hozzá, hogy egészségesen, hosszan és jobb minőségű életet éljünk, de egy már meglévő betegség, műtét után is segíthetnek gyorsítani a gyógyulást.

Önnek ajánljuk dietetikai szakrendelésünket, ha az alábbiak valamelyikében érintett:

Életmódot szeretne váltani, de nem tudja, hogyan

Emésztőszervi-, szív- és érrendszeri megbetegedések esetén, vagy ha ezen kórképek kialakulásának a veszélyét szeretné csökkenteni (Colitis ulcerosa, Crohn betegség, diverticulosis, epebetegségek, magas koleszterinszint, magas trigliceridszint, magas vérnyomás, reflux, székrekedés)

Túlsúllyal rendelkezik, és többször próbált már fogyókúrázni, de eddig hosszantartó eredményt nem sikerült elérnie

Menopauza idején, ha az esetleg felszaladt plusz kg-ok lefaragása a cél

Táplálékallergia, -intolerancia miatt kell étrendjét átalakítania (lisztérzékenység, hisztamin intolerancia, tej-, szója-, tojás-, és egyéb ételallergiák)

I. és II. típusú cukorbetegség kezeléséhez szükséges diéta kialakítása, cukorbetegség minden típusa, inzulin rezisztencia, cukorbetegséget megelőző állapotok

Ha Önnek vagy családtagjának az életkornak legjobban megfelelő étrendi ajánlásra van szüksége (gyermekkor, serdülőkor, felnőttkor, időskor)

Várandós és szoptató kismamáknál különösen fontos az optimális összetételű és mennyiségű étrend

Különleges fizikai terheléséhez igazodó táplálékbevitelt szeretne kialakítani (pl. sportolók)

Hormonháztartás zavara: pajzsmirigy betegségek

Krónikus veseelégtelenség