• Ön a(z) 8052611. látogatónk.

Az oszteoporózis (csontritkulás) a csontrendszer megbetegedése, amelyre a csonttömeg fogyása, a csontszerkezet károsodása, illetve a csontok törékenysége jellemző. „Néma járványnak” is szokták nevezni, mivel nem jár fájdalmas tünetekkel, egyszerűen könnyebben törnek az ember csontjai. A csontok sűrűségének lassú, fokozatos csökkenése – amely az ásványianyag-tartalom fokozatos kiürülését jelenti – természetes folyamat. Kb. 40 éves kortól kezdődik el és az emberek nagy részét érinti, minden harmadik nőnél és minden negyedik férfinál kialakul. Mivel drasztikus mértékben ronthatja az életminőséget, különösen nagy figyelmet kell rá fordítani, és szűrővizsgálattal rendszeresen ellenőriztetni.

Az Ormos Intézetben alkalmazott úgynevezett DEXA technika a legmodernebb eljárások egyike, rendkívül alacsony sugárterhelés, nagy mérési pontosság és gyorsaság jellemzi. A vizsgálat biztonságos, nem okoz fájdalmat, és csupán néhány percig tart.

Az idejében megkezdett kezelés a súlyos panaszok kialakulásának megelőzését, a folyamat lassítását, esetenként megfordítását szolgálhatja, ezért rendkívül fontos a rendszeres szűrővizsgálat és konzultáció.