• Ön a(z) 7689848. látogatónk.

A laboratóriumi vizsgálatok képet adnak a máj, az epe, a hasnyálmirigy, a belső elválasztású mirigyek, az emésztőrendszer és a vese aktuális állapotáról. Az eredmények alapján olyan megváltozott élettani funkciók diagnosztizálhatók, amelyeket a szervezetben lévő ionok, enzimek és hormonok már előre jeleznek. Gyakran már a fizikailag érzékelhető változások előtt kimutatják a problémát, így megelőzhető egy komolyabb betegség kialakulása.

A vérvétel során a levett minta a laboratóriumba kerül, ahol a szakemberek különféle eljárásokkal és műszerekkel, számos kémiai anyag felhasználásával vizsgálják, mérik és határozzák meg a vérminta összetételét.

Fertőzések, gyulladások, veseproblémák és egyéb betegségek diagnosztizálásában segít a vizelet analizálása.
A vizeletvizsgálat során a vizelet fajsúlyát, pH-értékét, fehérjetartalmát ellenőrizzük. A fehérje utalhat különböző gyulladásokra, húgyúti és vesebetegségekre, férfiaknál nemi szerveket érintő gyulladásokra.
A vizeletben lévő cukor mennyiségének meghatározása nagyon fontos. Ha acetont tartalmaz a vizelet, az cukorbetegséget jelezhet. A bilirubin értéke utal a máj állapotára. Vizsgáljuk továbbá a vörösvértestek és a fehérvérsejtek számát is. Mikroszkóp alatt a vizeletből baktériumokat, kristályokat és gombákat is ki lehet mutatni. Ha a tenyésztés során baktériumot találnak, akkor az húgyúti fertőzésre utal.
A székletvizsgálat egy olyan laboratóriumi vizsgálat, amely során kiszűrhetők a béltraktus egyes megbetegedései, valamint vírusok, baktériumok, paraziták.

Intézetünk laboratóriuma 2017.11.15-től csak orvos által előírt vizsgálatokat végez el. Minden esetben szükséges az orvos által aláírt dokumentumot (Laborkérőlap, Leletben rögzített javaslat, stb.) bemutatni, melyről másolatot készítünk. Ennek hiányában lehetőség van (konzultációs díj ellenében) Intézetünk valamely szakorvosával a szükséges vizsgálatokról egyeztetni. Így biztosított, hogy a szakmailag indokolt és célzottan a betegség gyógyítását, követését vagy megelőzését szolgáló paraméterek vizsgálatára kerüljön sor és elkerülhetők legyenek a felesleges mintavételek.

Áraink tekintetében keresse fel az Árak / Laboratórium oldalunkat.