• Ön a(z) 5578546. látogatónk.
 

A maximális diszkréció megtartása érdekében a telefonos bejelentkezéskor csak egy „Bőrgyógyászati kivizsgálást” célszerű kérni. A továbbiakat már zárt ajtó mögött lehet megbeszélni a szakorvossal.

Bőrgyógyászati problémák

A bőr az emberi test legnagyobb szerve. Számos szabályzó- és érzékelő feladatot lát el, valamint fontos védelmi szerepe van. Megbetegedései legtöbbször nem csak esztétikai, hanem kellemetlen egészségi problémát is okoznak. Az eltérések néha csakis a bőrre korlátozódnak, de az is előfordulhat, hogy a bőrelváltozást az egész szervezetet érintő megbetegedés okozza. Bőr-nemigyógyász szakorvosunk rendelkezik kozmetológus szakvizsgával is.

Szakrendelésünk minden típusú bőrproblémával foglalkozik: az egyszerű csípésektől, kisebb égési sérülésektől egészen az életminőséget nagymértékben rontó, kellemetlen elváltozásokig.

A bőrrák nem válogat!

Az elmúlt években drámaian megemelkedett a rosszindulatú bőrdaganatok száma. Fontos rizikófaktor a fokozott UV-sugárzás, a bőrön található nagyszámú anyajegy, valamint a világos bőr-, és hajszín. De magunk is veszélyeztetjük egészségünket a  divattá vált szoláriumozással, valamint ha ruházatunk miatt valamely testtáj fokozott mechanikai irritációnak van kitéve. A melanoma az összes daganatos betegség közül az egyik legrosszabb indulatú! Az anyajegyek dermatoszkópos átvizsgálását legalább évente egyszer végeztesse el a bőrgyógyász szakorvossal! Az időbeni diagnosztizálás és kezelés jelentősen csökkentheti a súlyos betegség kialakulásának kockázatát.

Szerencsére a bőrelváltozások jelentős része jóindulatú. Ezek nagyon változatosak lehetnek:

  • szemölcsök
  • fibroma, seborrheás keratosis
  • gombás betegségek (bőr, köröm, hajas fejbőr)
  • pikkelysömör, öröklődő betegségek,
  • allergiás, gyulladásos, hólyagos bőrbetegségek (ekcéma)
  • aknés (pattanásos) bőr, rosaceás bőr, heges bőr.

Intézetünkben a bőrgyógyászati kezelések igen széles palettáját alkalmazzuk: a hagyományos, külsőleg és belsőleg alkalmazható szerek mellett néhány kórkép esetén lehetőség van korszerű alternatív kezelési eszközök, módszerek igénybe vételére is. Az esetleges társbetegségek vizsgálatában és kezelésében Intézetünk más szakorvosai azonnali segítséget tudnak nyújtani.

Ha a bőrön lévő elváltozást szükséges eltávolítani, az alkalmazott módszert mindig egyedileg határozzák meg szakorvosaink az elváltozás jellegének, és a bőrtípusnak megfelelően. Ezek lehetnek: fagyasztás, elektrokauter, Volkmann-kanál, vagy sebészi út.

Nemi szervek megbetegedései

Szakorvosunkhoz nők és férfiak is fordulhatnak a nemi szerveken, illetve azok környezetében előforduló bármilyen elváltozással, panasszal; legyen az első alkalommal jelentkező, vagy visszatérő, esetleg állandó tünet.

A gyakori gombás-, és bakteriális fertőzések mellett igen nagyszámú a szexuális úton terjedő betegségek (STD) köre: Tripper, Szifilisz, Herpesz, Hepatitisz, HPV, Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia, HIV.

Kezelési lehetőségeink

A teljes körű, pontos diagnózis érdekében, a kórokozók kimutatásához speciális laboratóriumi vizsgálatokat is végzünk. Ez elengedhetetlen a célzott, és hatásos kezeléshez.

Kiemelt fontosságú, hogy időben felkeressük a szakembert a külső- vagy belső nemi szervekkel kapcsolatos minden elváltozással, ugyanis a megfelelő kezelés elmaradása krónikus betegségek, szövődmények kialakulásához vezethet!