• Ön a(z) 3737847. látogatónk.

Hőtérképes gyermekvizsgálat

A felnőttekkel szemben a gyermekek sajnos nagyon sok esetben nem képesek pontos meghatározást adni a szülőnek, illetve az orvosnak arról, hogy valójában mi is a panaszuk. Az orvos leggyakrabban csak „vakon tapogatózik” annak érdekében, hogy nyomára jusson egy, a gyermeket kínzó tünet forrásának. Márpedig nagyon sok esetben (látva a gyermek szenvedését) gyors, és megfelelő iránymutatásra volna szükség annak érdekében, hogy ha nincs is verbális információ a fájdalom milyenségéről, akkor is azonnal képes legyen a diagnoszta az első határozott vizsgálati irány eldöntésére. Ehhez nyújt óriási segítséget a Hőtérképes gyermekvizsgálat.

Az orvostudomány szolgálatába állított hőtérképes-, valamint az ezzel kombinált ultrahangos vizsgálat nagy segítséget képes nyújtani a hozzáértő orvos számára anélkül, hogy a gyermek, illetve a még kommunikációra nem képes baba közreműködésére az első lépésben szüksége lenne.

A vizsgálatsor mindössze 40–50 percet vesz igénybe. Két lépcsőben történik. Az első részben a termokamera végigpásztázza a levetkőztetett kicsit (csecsemőknél a szülő segít különböző testhelyzetekben tartani), és ekkor a test által kibocsátott hőképről felvételek készülnek. Fontos megjegyezni, hogy minden más vizsgálati eljárással szemben A TERMOGRÁFOS VIZSGÁLATNAK SEMMIFÉLE KÁROS SUGÁRZÁSA NINCS, ÍGY EZ KORLÁTLAN ALKALOMMAL IGÉNYBE VEHETŐ. A hőtérképen látható elváltozások időnként külső-, de legtöbb esetben bonyolultabb belső gyulladásokra utalhatnak. Ezen képek orvosi értékelése után következik az ultrahang vizsgálat a gyulladások, és egyéb elváltozások tisztázása érdekében. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően szinte mindig nyomára akad az orvos a babát, illetve a gyermeket kínzó tünetek okaira ezzel a vizsgálattal.

A felnőttek diagnosztikai vizsgálatainál már sok-sok éve alkalmazzák ezt a jól bevált Ultra-termográfiai módszert!