• Ön a(z) 3667427. látogatónk.

Tanácsadás - Az Orvos válaszol

Nem vagy belépve!

  • Rostás
    Tisztelt doktorúr! Sok a problémám most pont 6-8 cm-es hasi sérvet diagnosztizáltak,mellette 22 éve bulémiás is vagyok. sajnos mostanra nagyon tönkrement a szervezetem nem lefogytam hanem nagyon sok a savam és már azt hányok. Mellette veseproblémám, magasvérnyomásom fül és szembetegségem is van. A gerincem is fáj. Kérném szives tanácsukat hogy lehetne egy teljes vizsgálatot vagy mit tegyek? Ja és pánikbetegségem is van. köszönettel :Ferenc
  • Dr. Szegheö Péter
    Kedves Irma! A leletek alapján a panaszokat valószínűleg a gyomorszáj elégtelen zárása okozza. Javaslom protonpumpa gátló típusú gyógyszer szedését. Ezek közül vény nélkül az Acida kapható, ennek szokásos napi adagja 1x20mg. Mivel a panaszok éjszaka kifejezettebbek, a reggeli adagolást inkább a késő délutáni órákra tenném át, az utolsó étkezés előtt fél órával javasolt bevenni. A gyógyszerről tudni kell, hogy a maximális hatását legalább 5 nap folyamatos szedés mellett éri el, tehát rendszeresen szedendő. Ezen kívól jótékony hatású lehet este lefekvés előtt 1 pohár Miravíz, ha ezek és a korábban javasoltak mellett csökkennek a panaszok, akkor biztos, hogy a gyomorszáj elégtelen zárása okozza a bajt. Várom visszajelzését! Üdvözlettel: Szegheő Péter
  • Jusztin Zoltán
    Viszont a kedvezményért elnézést kérek mert nem olvastam el figyelmesen! Bocsánat!
  • Jusztin Zoltán
    Tisztelt Web operátor! Köszönöm szépen a választ amivel megtisztelt! Hozzátenném, hogy 5 nap után mentem el a doktor úrhoz. Tehát nem értem mi ez a "hosszú idő". 2012 decemberében jártam Önöknél és a László úr mondta hogy 2 ünnep közt hivjam fel ha a tüenetek nem csilapodnak. Ezt meg is tettem és mondtam hogy a tünetek ugyanugy megvannak. Erre mondta, hogy legyek türelemmel mert egy ilyen javulás kb 4-6hét. Most 2013 február hónapot irunk és a helyzet semmit nem változott! Tünetek, vérzés, fájdalom megmaradt. Kb 2 és fél hónap elég türelmi idő szerintem. Ezt megelégelve elmentem egy közkórházba és megvizsgált egy orvos. Elmondtam neki ugyanugy a panaszom és mondta hogy tükrözni kell. Ő nem tette hozzá hogy legyek türelemmel. Én nem az Önök Intézményét akarom sározni. Azért választottam Önöket mert mégis csak egy "magánklinika" és nem egy közkórház! De az már elég durva hogy amint megvizsgált az orvos ( hozzáteszem mégegyszer hogy a helyzet semmit nem javult 2 és fél hónap után! ) azonnal irt egy beutalót tükrözésre és nem tette hozzá, hogy legyek türelemmel! Tisztelettel: Zoltán.
  • Admin
    Kedves Zoltán ! Utánajártam a levelében leírt panaszának. Bár nyílt levélben fordult hozzánk, de sajnos az Ön betegségével kapcsolatos (részletes) válasszal itt most nem szolgálhatok! Tekintettel arra, hogy a törvény tiltja a betegjogok kapcsán azon részletek nyilvános ismertetését, amelyek most kellő magyarázatul szolgálhatnának Önnek és minden kedves itt tartózkodónak az Ön reklamációjának pontos indoklásáról. Mindamellett szeretném megnyugtatni (konkrét tények leírása nélkül), hogy az Ön hosszú idő óta fennálló betegségét Dr. Major Főorvos Úr a legszakszerűbben látta el, és annak érdekében, hogy a sikeres gyógyulás bekövetkezzen, nagyhatású gyógyszereket írt fel Önnek. Mindnyájan ismerjük a mostanában kialakult nagyon magas gyógyszerárakat, így azt hiszem, hogy ennek mértékéről nem Dr. Major Főorvos tehet. Önt a doktor türelemre intette, és elmondta, hogy hamarosan be fog következni a javulás. Ezt Ön nem várta meg, hanem ugyanazon szakma másik képviselőjéhez is elment e problémával. Egy gyógyulófélben lévő betegséget mutatott meg egy pontosan ugyanolyan végzettségű szakembernek, mint a korábban Önt ellátó főorvos. Igazán nem értjük, hogy erre miért volt szükség, amikor egy hosszú idő óta fennálló betegség gyógyulása érdekében „időt” kért és persze türelmet Öntől Major Főorvos úr. A Főorvos úr szakmai tapasztalata szerint ez a probléma akkor is megoldódott volna, ha Ön kicsit talán türelmesebb. Ami pedig az 50 % kedvezményt illeti, kedves Zoltán, szerintem Ön figyelmen kívül hagyott egy nagyon fontos tényt (és ezt sem árt elmondani az olvasóknak): miszerint azok kaphattak kedvezményt, akik e-mailben jelezték előre a kedvezmény igénybe vételének szándékát. Ha ezt Ön megtette, akkor Önnel szemben nem jártak el korrekten. Ezért én azt kérem, hogy a kedvezményt igénylő e-mail üzenetét a nekünk írt válaszlevélhez legyen kedves csatolni. Ha ez megvan, akkor ígérem, eljárok annak érdekében, hogy ezt érvényesíthesse. Amennyiben ez nem történt meg, akkor viszont az Ön részéről nem volt elvárható a kedvezmény megadása és ebben a vonatkozásban nincs ok a reklamációra! Üdvözlettel: Admin
  • Jusztin Zoltán
    Köszönöm szépen a kedves Ormos Intézetnek és Dr. Major Lászlónak hogy a helyzetem nem változott. 2012 decemberében jártam Önöknél mert fájdalmaim voltak. 2szer megvizsgált és felirt közel 20000 Ft értékben gyógyszert. Kiváltottam majd visszamentem mivel semmit sem javult a helyzet. Erre a László úr mondja hogy legyek türelemmel. Ma már február hónapot irunk. Elmentem egy közkórházba és hihetetlen hogy ott jobban ellátnak mint egy "magánklinikán"! Persze az 50% kedvezményt nem kaptam meg tehát nem értem akkor miért hirdetik. Közel 50 000F-t-ot költöttem a semmiért amit nagyon szépen köszönök! További sikeres működést kivánok Önöknek!
  • Lipcsei Irma
    Tisztelt Doktor úr! Kérdésére válaszolva a következőket tudom írni: Férjem 182 cm magas.súlya pedig 88 kg. Gyomortükrözés eredménye:Akadálytalan eszközlevezetés.A postbulbaris duodenumban szabályos Kercking redőzet,ép,kp.vértelt nyálkahártya látható.Bulbus szabályos,kp.vértelt.Pylorus nyitott szabálytalan alakú.A gyomor üres,az antrumban és corpusban végig követhető peristaltica,szabályos lefutású redőzet,kp vértelt nyálkahártya látható.Retroversioban vizsgálva fornix ép,cardia nyitott,magasan álló,szabálytalan Z-vonal.Nyelőcsőben kóros eltérés nem látható. A mellkasról,hasról és kismedencéről natív és kontrasztanyagos CT: Pleuralis folyadék nem látható.Jobb oldalon a IV.szegmentum területén subpleuralisan szinesgombtűfejnyi nodulus ábrázolódott.A szívüregek nem tágabbak.A v.cava superior és a trachea között 11 mm-es paratrachealisan többi 6-7 mm-es,illetve az aortaív alatt is néhány 3-4 mm-es nyirokcsomó látható.Jobb oldalon a hilusban 8x15 mm-es,bal oldalon néhány kisebb nyirokcsomó látható.A hilusi erk norm.tágasságúak.Mko axillárisan több apró,illetve jobb oldalon 9 mm.es nyirokcsomó észlelhető. A hepar és a lien norm. nagyságú,homogén densitású.A cholecysta folyadékkal telt.A pancreas nem szélesebb,szerkezete megtartott.Mko mellékvese norm nagyságú.A kontraszanyagot mk vese jól kiválasztotta,eltérést nem mutat.A hasi nagyerek végigkövethetők,a fal sclerotikus.A hólyag szebályosan telődött.A prosztata 59x45mm átmérőt mutat,a hólyag basisan jelentős benyomatot okoz.Bal oldalon a vesicula seminalis magasságában apró mész látható.A per os megitatott kontrasztanyag a colont nem érte el,a vékonybélkacsok szabályosan telődtek.Kóros bélfalmegvastagodás nem látható.A colon meteoristicus.Csontablakkal kászűlt képeken struktuális eltérés nem ábrázolódott. Igyekeztem pontosan leírni,hogy segítségére legyek. Javaslatát megfogadjuk ami a fekvését illeti,mert vacsora már évek óta nincs,5 után nem mer enni. További segítségében bízva,köszönettel,Irma.
  • Dr. Szegheö Péter
    Kedves Irma! A panaszok alapján mégiscsak úgy tűnik, hogy a férjének refluxa van. A leírt gyógyszerek közül egyik sem alkalmas ennek a betegségnek a kezelésére, azok leginkább a felszaporodott bélgázok csökkentésére s a táplálékok felszívódásának javítására alkalmasak, de itt nem ez a gond. Mielőtt többet mondanék, szeretném ismerni a gyomortükrözés és a hasi CT leletét, valamint, szeretném tudni, van -e kedves férjének túlsúlya, főleg a hasra lokalizálva. Annyit elöljáróban mindenképpen tudok javasolni, hogy este 6 óra után már lehetőleg ne egyen semmit, valamint alvásnál figyeljen oda, hogy ne laposan fekve aludjon, a hátát támassza meg, a feje legyen magasabban a lábánál! Várom válaszát, tisztelettel: Szegheő Péter
  • Lipcsei Irma
    Tisztelt Doktor úr! Véleményét szeretném kérni férjem problémájával kapcsolatban.68 éves,évek óta emésztési problémái vannak,puffadt,böfög,teltségérzete van,úgy érzi,hogy a szél szorítja a szívét.Nappal nincs semmi gond,de éjjel 2 óránként ébred arra,hogy tele van széllel,és ameddig fel nem böfögi rosszul érzi magát,majd reggel 4 óra felé indul meg a szél távozása a belein keresztűl.nem egy orvosnál voltunk,kivizsgálásokat megcsináltuk:UH 3 alkalommal,gastroscopia 3-szor,szövettani vizsgálattal,Colonoscsopia 3-szor,CT,gyomor-bélpasszáge,széklet vizsgálat,coeliakia vizsgálat,minden rendben.Gyógyszerek amit kipróbált:Pancreoflat,Meteospasmyl,Dicetel,Rowachol,Mezym,Espumisan,Kreon,Motilium,Bilagit Rennie,Normix.Egyik sem hozott javulást. Az állandó éjszakai problémái,ahogy az idő telik egyre gyakoribbak.Az étkezésre is odafigyelünk,már nem tudok olyan ételt mondani amitől ne lenne panasza. Nappal egész nap mozog,a ház körűl tesz-vesz,este ahogy lefekszik 1,2 óra fekvés után kezdődnek a problémák.Egyre elviselhetetlen a helyzet. Kérem Önt,hogy adjon tanácsot,hogy mit csináljunk,hova ,kihez menjunk aki segítene rajta. Válaszát előre is megköszönöm L.Irma
  • Admin
    Kedves Katalin! Az előzetes orvosi vizsgálat nem tartalmazza a labor vizsgálatokat. Megközelítőleg egy félórás orvosi vizsgálat, melynek alapján a Szakorvos felállítja a diagnózist, majd megbeszéli a pácienssel hogy kb. hány kezelésre lenne szükség, ill. milyen eredmények várhatóak a kezeléseket követően. Üdvözlettel: Admin
  • Puskás Katalin
    Tisztelt Címzett! Szeretném tudni, hogy az oxitermia kezelésnél az előzetes orvosi vizsgálat (5000 Ft) mit takar, van-e labor vizsgálat stb. Köszönöm válaszukat.
  • Dr. Szegheö Péter
    Kedves Ibolya! Az allopecia areata gyulladásos jellegű lokális hajvesztés. A folyamat egészen addig aktív, míg a hejmentes területek széli részeiről fájdalom és nagyobb ellenállás nélkül téphető ki hajszál. A hátterében általában gócokat szoktak kutatni, a góckutatás része: Hasi ultrahang, mellkas Röntgen, labor, fogászati, fül-orr-gégészeti, nőgyógyászat, gastroenterologiai szakvizsgálat, ha a H. pylori fertőzés igazolódik, akkor azt ki kell irtani. A mandulát csak akkor érdemes eltávolítani, ha az ún AST titer (anti streptolizin) magas, de gyakorlott F-O-G Kolléga nagy biztonsággal el tudja dönteni, hogy gócként viselkednek -e a mandulák (nyomással provokálható gennycsorgás, fájdalom, mérsékelt megnagyobbodás, erősen barázdált felszín...), egyéb esetben nem szabad őket eltávolítani, mert szükség van rájuk. Gyógyszeresen meg lehet kísérelni steroid tartalmú krémeket a kopaszodó foltokra, alternatív kezelési lehetőségként a sajátvér kezelés jó ötlet, ebből a célból nyugodtan kérjen időpontot, előtte kötelező egy áttekintő jellegű vizsgálat és egy konzultáció, ott át tudjuk tekinteni az eddigi leleteket is. Bőrgyógyász ugye megvizsgálta? Üdvözlettel: Szegheő Péter
  • Dr. Szegheö Péter
    Kedves Mária! A FESS műtétet követően az esetek bizonyos részében az alapbaj kiújulhat. A probléma ugyanaz, a melléküregek, rostasejt rendszer ürülése zavart, a felszaporodó nyák felülfertőződik, üregrendszeri gyulladás alakul ki. Azt a Fül-Orr-Gégész Kolléga dönti el, vajon újabb műtét szóba jön -e. Amin tudunk javítani, az az üregek spontán ürülése. Erre első sorban a hidegpárás, sós inhalatios kezelést szoktuk alkalmazni, érdemes kipróbálni. Az inhalálás technikáját meg kell tanulni, erre Intézetünkben van lehetőség, valamint véggi tudjuk vezetni az inhalatios kúrán is, ecélból keresse az Orvosigazgató Főorvost (Dr. Szathmáry Judit). Az inhaláló készülék beszerezhető otthoni használatra is, de a technikát el kell sajátítani. Kedvező esetben ezzel oldható a nyák, valamint csökkenthető az a nyálkahártya duzzanat, ami az üregrendszer ürülését gátolja. Üdvözlettel: Szegheő Péter
  • Ibolya
    Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja szenvedek Alopeci areatában. 22 éves a fiatalabb generációban e betegségben szenvedő lány vagyok. Először 10 ft-os átmérőjű kerek folt volt észlelhető a fejem jobb oldalán. A házi orvosom elküldött vér vételre,nőgyógyászatra,fogászatra (panoráma röntgen volt),de nem találtak bajt, a nőgyógyászatnál megkapott leletemből kiderült,hogy Helicobacter pylori igG/ELISA (Nova Tec) érték: 36 NTU POZÍTÍN minősítést kaptam,ezért külön Ureaz kilégzési tesztet szeretnének rajtam elvégezni erre van egy hónapom még, mert sajnos csak ekkor tudnak fogadni és addig sajnos a hajam is hullik,mára elérte a fél tenyérnyi nagyságot,és nagyon lement az önbizalmam, a vér vételem teljesen jó,volt vizelet vizsgálatom is minden rendben,külön elmentem a Gégészetre,de itt se találtak semmit,javasolták szedessem ki a mandulám,de nem doktorok mondták hanem a sorstársaim, Eddig gyógyszert sem kaptam. Magam vettem Varga cseppet, tudatosabban étkezem ,és sportolok ahogy mindig is. Nem tudok mit kezdeni ezzel a betegséggel,. Félek nem nő ki a hajam többet mert ahol ki hullt a hajam 2 hónapja az nem nőt vissza :( .. Nagyon el vagyok keseredve lassan emberek közzé nincs merszem menni. Kérem szépen segítsen
  • Szentirmai Mária
    Tisztelt Doktor Úr! Négy éve szenvedek arcüreg problémától. Eleinte egyértelműnek tűnt az allergiás háttér a tüsszögések, vízszerű orrfolyás miatt. Végül a CT eredménye miatt az orvosok FESS műtétet javasoltak. Tíz hónapig tünetmentes voltam, most viszont rosszabb a helyzet, mert három hetente náthás vagyok, ami inkább folyamatosan kiújuló fertőzésnek tűnik, néha sárgás válaadékkal, torokfájással, sok köhögéssel. A tüdőröntgen negatív, torokválladék negatív. Nem tudom, hogy a sajátvér-terápia ebben az esetben használna-e, vagy valamilyen más kezelés Önöknél. Tisztelettel: Szentirmai Mária-Győr
  • Dr. Szegheö Péter
    Kedves Angelika! Az idült vastagbél gyulladásnál nagyon fontos a szövettani diagnózis.Teljesen más a terápiás stratégia az egyszerű, atípusos gyulladásról esetében, mint vastagbelet érintő, specifikus gyulladásoknál (Crohn, colitis ulcerosa...). Az atípusos gyulladás nyugalomban tartásához bizonyos diétás megkötések (csípős, túl fűszeres ételek, tömény szesz kerülése, megfelelő rost és bőséges folyadék bevitel) mellett hasznos a vastagbelet időről időre átöblíteni (colon hydrotherapia, talán már hallott róla), valamint probiotikumokat alkalmazni kúra szerűen. Specifikus gyulladások esetében ezek az eljárások, bár hasznosak és ugyanúgy alkalmazandóak, általában nem lehet megúszni a gyógyszeres kezelést, szövettani lelet és a konkrét panaszok ismerete nélkül ebbe mélyebben nem is mennék bele. A pajzsmirigy probléma kapcsán érdekesnek tartom, hogy autoimmun gyulladás kapcsán általában nem göbös struma szokott kialakulni, de annak a tükrében ez gyakorlatilag nem számít, hogy a pajzsmirigy nagy részét / egészét végül is eltávolították. A hormonpótlás gyakorlatilag csak gyógyszerrel kivitelezhető, ez semmiképpen sem hagyható el. A depresszió kezelésében azonban már van javaslatom alternatív megoldásra, egyfelől jó hatású az anyagcserét felpörgető, és a termelt endorfin szintet emelő hyperthermiás kezelés, valamint ennek akupunktúrával történő kombinációja. Természetgyógyász munkatársaink valószínűleg össze fognak tudni állítani erre az esetre alkalmazható gyógytea keveréket, ezek az eljárások az alkalmazott antidepresszánsokkal együtt kezdhetők. Sajnos tapasztalat, hogy télen, mikor a napsütést sokat nélkülözzük, és a nappalok is elég rövidek, szinte törvényszerűen romlik a depressziós betegek állapota, ezért az antidepresszáns esetleges leépítését semmi képpen nem kezdeném télen, a bevezetett alternatív kezelés mellett azzal megvárnám a tavaszt. Üdvözlettel: Szegheő Péter
  • Károly Andrásné
    Tisztelt Doktor úr! Krónikus vasrtagbélgyulladást mutatott ki nálam egy szövettani vizsgálat. Kérdésem az, hogy ezzel kapcsolatban milyen kezelési lehetőségek vannak Önöknél. Másik problémám az autoimmun betegségből eredő pajzsmirigygyulladás. Megműtöttek nagy méretű göbök miatt 2005-ben, azóta hormonpótlásban részesülök, rendszeres TSH kontroll mellett. Sajnos, e betegségből eredendően depresszió is fellépett, melyre antideprsszáns szert szedek 2006 óta. Másik kérdésem: ezzel kapcsolatban van-e kezelési javaslatuk, hogy a gyógyszer fogyasztást csökkenteni tudjam. Köszönettel: Angelika
  • Nagy Mónika
    Tisztelt Doktor úr! Köszönöm szépen a segítséget. Tényleg nem jól írtam le a problémát. A derekamnál, kanyarodik nagyon befelé a gerincem. Azért így írom, mert az orvos így mondta. Nem készült röntgen felvétel, csak felemelte a lábam, jobbra-balra kellet hajolgatni és felírta a gyógytortát. Ezek szerint be kell jelentkeznem röntgenre is. Hamarosan meg is fogom tenni. Mégegyszer köszönöm!
  • Dr. Szegheö Péter
    Kedves Namox! A "rosszul kanyarodik" az elég sokmindent jelenthet, valamint az sem világos, hogy a gerinc melyik szakasszával van a baj. A rosszul kanyarodó gerinc következménye szinte mindig az, hogy a gerincet egyébként stabilizáló és egyenesben tartó izmok atípusos, természetellenes terhelésnek vannak kitéve, következés képpen feszülnek és fájnak, hasonló a helyzet a derinc szalagrendszerével, valamint a csigolyákat összekapcsoló kisizületekkel és porckorongokkal is. A gerinc Rönten vizsgálatánál többre egyelőre nincsen szükség, viszont a képeket látni kell ahhoz, hogy bővebben bele tudjunk szólni a gerinc helyzetébe. A gyógytorna alapvetően nem rossz, megerősíti a gerinc menti izomzatot, de önmagában nem csodaszer. A rossz hír az, hogy nincs olyan gyógyszer, amivel a dolgot rendezni lehetne, a jó hír viszont az, hogy van manuálterapeuta, aki hatékonyan tudja javítania gerinc státuszát. Javaslom, a gerincéről készült képanyaggal jelentkezzen be valamelyik manuálterapeutánkhoz, és beszéljék meg, mit tud tenni a hátfájdalma ellen. Üdvözlettel: Szegheő Péter
  • Nagy Mónika
    Tisztelt Ormos Intézet! Több mint egy éve fáj a hátam (39 éves vagyok). A SZTK rendelésen, a rheumatológián azt mondták, hogy "rosszul kanyarodik" (inkább nagyon befelé) a gerincem. Gyógytornára jártam, és azóta is tornázok reggelente, mert amúgy nem is bírnék kikelni az ágyból. Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen egyéb vizsgálatra lenne szükségem, hogy kiderüljön, hogy egyéb bajom is van-e, és kezelhető-e, mert ez az állandó hátfájás nagyon nem jó. Válaszukat előre is köszönöm!
« Vissza