Maga az izzadás egy természetes folyamat, amely elengedhetetlen a testhőmérséklet szabályozásához: a szervezet ezzel hűti magát. Különböző okok miatt (pl. meleg környezeti hőmérséklet, láz, stressz, testmozgás, csípős ételek hatására) fokozódik a verejtékezés, ezáltal csökkentve a test hőmérsékletét. Mivel a legtöbb verejtékmirigy a tenyerek, homlok, hónalj és a talpak területén találhatók, ezért az izzadás is ezeken a helyeken a legjellemzőbb.

A kóros izzadás nagyfokú kényelmetlenséget okoz az érintetteknek, akiket ez a betegség általában nem csupán testileg, hanem lelkileg is megvisel. Éppen ezért orvoshoz sem, vagy csak nagyon nehezen fordulnak. Pedig a túlzott izzadással nem kell együtt élni, mert van rá hatásos orvosi megoldás!

Az ORMOS Intézetben alkalmazott Iontoforézis kezelés az alábbi testrészek kóros izzadására nyújthat megoldást Önnek:
- tenyér
- talp
- arc
- hajas fejbőr.

A kezelés során a kezelt területet gyenge egyenárammal ingereljük. Ez a szervezet számára káros hatással nem bíró áram a vízben lévő ionokkal együtt gátolja a verejtékmirigyek működését. A hatás gyakran már az első kezelést követően érezhető. Általában heti 2-3 kezeléssel javallott kezdeni. A hosszú távú hatás eléréséhez egyénileg meghatározott időközönként ismételni kell a kezelést.

A túlzott izzadás önmagában is nehezen viselhető de a vele járó kellemetlen testszag komoly nyomást tud gyakorolni a körülöttünk lévőkre !